Πολιτική Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων

Δέσμευση της Διοίκησης για την Πολιτική Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων

Η υγιεινή και η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί την αδιαπραγμάτευτη συνιστώσα του ορισμού της ποιότητας. Η διοίκηση της εταιρείας Λουτσάρης Ευάγγελος ΙΚΕ “L.V. Natural Foods” η οποία με έδρα την Δ.Ε. Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα, δεσμεύεται και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη (υλική, τεχνολογική και ανθρώπινο δυναμικό) ώστε όλες οι δραστηριότητές της που αφορούν την προμήθεια, επεξεργασία και συσκευασία διαφόρων ειδών μελιού (πεύκο, ερείκης, έλατο, θυμάρι, πορτοκάλι, ανθέων, ανθοθύμαρο, βελανιδιά, δάσους) να είναι οργανωμένες και υπό έλεγχο κατά τρόπο που θα διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα, η υγιεινή και η ασφάλεια για τον καταναλωτή. Η διαδικασία επεξεργασίας των διαφόρων ειδών μελιού περιλαμβάνει την ομογενοποίηση, τη διήθηση και την συσκευασία τους, έτσι ώστε να είναι έτοιμα προς διάθεση για καταστήματα/εμπορικές του εσωτερικού και εξωτερικού ή μέσω e shop στους τελικούς καταναλωτές.

Η Δέσμευση της Διοίκησης αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής της επιχείρησης και υποχρέωσή της έναντι των απαιτήσεων των αρμοδίων αρχών ελέγχου, όσον αφορά την εφαρμογή της ισχύουσας εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας καθώς και την ικανοποίηση των απαιτήσεων των καταναλωτών.

Η παρούσα Δέσμευση της Διοίκησης για την πολιτική Ασφάλειας των τροφίμων, είναι σύμφωνη με την Στρατηγική της επιχείρησης, με τον προσδιορισμό του περιεχομένου της, με τον καθορισμό του  πεδίου εφαρμογής,  με τους Στόχους του ΣΔΑΤ όπως ορίζονται από την επιχείρηση και με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 22000:2018 και IFS v 8.0. Έχουν αναγνωρισθεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και οι αντίστοιχες απαιτήσεις τους με την αποτελεσματικότητα του εφαρμοζόμενου συστήματος ΣΔΑΤ που εφαρμόζει η Επιχείρηση. Η Πολιτική Ασφάλειας Τροφίμων, ο Σκοπός και οι Στόχοι του ΣΔΑΤ είναι διαθέσιμοι προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Παράλληλα με την λειτουργία του συστήματος ΣΔΑΤ, του οποίου ένας κεντρικός άξονας είναι οι εφτά αρχές του HACCP, η επιχείρηση διασφαλίζει μέσω των στόχων που θέτει σε ετήσια βάση:

  • Πελάτες και ενδιαφερόμενα μέρη πλήρως ικανοποιημένους από την ποιότητα και την ασφάλεια των προσφερόμενων προϊόντων.
  • Προσωπικό άριστα εκπαιδευμένο και εφοδιασμένο με τα κατάλληλα μέσα και εξοπλισμό για την εκτέλεση των εργασιών του.
  • Καθοδήγηση και υποστήριξη των ανθρώπων που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα του ΣΔΑΤ.
  • Προμηθευτές ενημερωμένους που θα δεσμεύονται για την ικανοποίηση των νόμιμων και λογικών απαιτήσεων της επιχείρησης Λουτσάρης Ευάγγελος ΙΚΕ “L.V. Natural Foods”.
  • Διοίκηση αφοσιωμένη στις επιταγές των Συστημάτων IFS v.8.0 & ISO 22000:2018.
  • Διοίκηση με βασικό προσανατολισμό την προώθηση Συνεχών Βελτιώσεων του ΣΔΑΤ μέσω της επικαιροποίησης του.
  • Υποστήριξη άλλων σχετιζόμενων διοικητικών ρόλων για την απόδειξη της ηγεσίας όπως αυτή εφαρμόζεται σε θέσεις ευθύνης.
  • Ότι λαμβάνεται υπόψιν η γνώμη των εργαζομένων σε αποφάσεις που αφορούν την επιχείρηση και ότι συμμετέχουν σε συναντήσεις της Διοίκησης στις οποίες επικοινωνούνται οι ετήσιοι στόχοι του Food Safety Culture και οι ευθύνες του προσωπικού, λαμβάνουν χώρα τουλάχιστον 2 εκπαιδεύσεις ετησίως σε όλο το προσωπικό, ενώ γίνεται αξιολόγηση του Food Safety Culture με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων σύμφωνα με το πρότυπο IFS v.8.0.
  • την βελτίωση των Περιβαλλοντικών Πλευρών λειτουργίας της εταιρίας μέσω ανακύκλωσης.

Η Διοίκηση της επιχείρησης Λουτσάρης Ευάγγελος ΙΚΕ “L.V. Natural Foods”, λειτουργώντας σε ένα πλαίσιο αγοράς ανταγωνισμού, που σέβεται τις επιταγές παραγωγής ασφαλών τροφίμων, διασφαλίζει ότι το ΣΔΑΤ έχει εγκατασταθεί και διατηρείται για την επιτυχία των σκοπούμενων αποτελεσμάτων του, ενσωματώνοντας στην λειτουργία του όλες τις διεργασίες και αλληλοεπιδράσεις τους.

Ο Γεν. Διευθυντής: Λουτσάρης Ευάγγελος

Ημερομηνία: 04.01.2024